2008/04/28

Matchbox Peterbilt Update – MB-05 Petrol Tanker

Amikor elkezdtem komolyabban foglalkozni a Matchboxok felhalmozásával, akkor nagyon tetszett, hogy nem kell egy komplett bizottság ahhoz, hogy elfogadja és jóváhagyja, amit csinálok. Mehetek a saját fejem után, pont. Viszont mindig nyitott vagyok az új ötletek irányába és ha van valamilyen olyan gyakorlat, vagy megoldás, ami máshol, másnak működik és nekem is bejön, akkor azt én is átveszem.
Rendezkedtem a gyűjteményes szekrényben – a tároló hely állandó, a tárolni való mennyisége exponenciálisan növekszik – és a roncsoknak fenntartott dobozt is át kellett pakolnom. Ekkor eszembe jutott, hogy sokan azt csinálják, hogy legyen akármilyen roncs is az, ami a kezükbe kerül, beemelik a gyűjteményükbe, míg nem kerül belőle egy jobb állapotú. Az ilyen leharcolt darabokat hívják „fillernek”, azaz (hely)kitöltőnek. No, előszedtem egy ilyen ripityára rombolt darab MB-05-öt mely mellé megérkezett egy közel tökéletes fekete is.
Lévén most egy darabig bizonyosan nem lesz újabb Peterbilt itt az 1-75 sorozatból álljanak itt az eddigi postok:
- Peterbilt extravaganza - High Riders / Superchargers / Monster Wars - Commando Strike Team MB-61 Peterbilt Wreck Truck
Érdekes, hogy bizonyos színek mennyire jól leplezik a hibákat. A valóságban ennek a darabnak a tartályán...
...sokkal jobban látszanak a repedések. Viszont sikerült olyan szögből fotóznom, hogy nem látszik, hogy még az egyik reflektorpárja is le van törve.
Viszont ezen a feketén meg olyanok is látszanak, amik a valóságban nem is.
Csak most vettem észre, hogy a tartályon hátul van egy négyzet alakú kitüremkedés.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

ó... látnád néhány mecsómat... van, amelyik elég siralmas állapotban van...