2010/02/10

Matchbox MB-05 Peterbilt Petrol Tanker UPDATE II.

A Peterbilt tartálykocsi egyáltalán nem újdonság e lapokon, hiszen egyszer foglalkoztam már vele a testvérmodellei kapcsán, az AMOCO színekbe bújtatott változatai okán és Porsche is bemutatott egy az elsőként itt szereplő, Shell festésűhöz hasonló változatot.


Az ok, amiért most ismét előszedtem, hogy egyáltalán nem tudatosan, de sikerült számos, de csak apró részletekben eltérő változatot felhalmoznom belőle. (Ezt úgy sikerült, hogy vettem 2-3 darabot tartalmazó csomagokat internetes árveréseken más modellek miatt, azzal a szándékkal, hogy túladok a felesleges darabokon, aztán észleltem, hogy „hopp, ez egy kicsit eltér azoktól, amik már megvannak.” Így keletkezett azért felesleg is, ami a kereskedésben landolt.) Talán még ez sem lett volna elegendő indok egy posthoz, de arra gondoltam, hogy kifaggatlak benneteket: Hogyan gyűjtötök? Utaztok az ilyen egészen minimális eltérésekre? Vagy egy főbb változat elegendő? Esetleg csak egyes modelleknél? A szavazás és a kommentek útján várom a véleményeket!



Matchbox MB-05 Peterbilt Petrol Tankerek egymás között. Kiszúrjátok az egyetlen pici eltérést?
Itt már azért lényegesen szembetűnőbbek a különbségek.
A három krómozott tartályú változat egy képen.

6 megjegyzés:

porsche írta...

Én többnyire a külső színvariációkra hajtok, a belső/alváz/szélvédő/felni/stb különbségekre egyenlőre még nem utazom, mert azzal is szépen el lehet szállni némely daraboknál.

Névtelen írta...

Az eltérés, hogy az egyiknek krómozott a kipuffja, a másiknak nem.

Névtelen írta...

Pontosabban a beltere.

Sam. Joe írta...

Bezony! Ott a pont!

Sam. Joe írta...

Egy ugyanazon darab, szóval mindkét megfejtés helyes.

Andrew0807 írta...

A hw tavaly hozta ki a custom vw beetle-t piros lángnyelvekkel és két különböző karosszériával.Az egyiknek nyitható a motorháza a másiknak nem.A nyitható valamivel ritkább bár ez amiatt is lehet inkább hogy év eleji modell volt.De ilyet többször is megcsinál a hw hogy egy egy modellnek van nyitható és nem nyitható verziójú modellje.